13 Νοε 2020



Καρυδόπαστα.

- ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ -

Λογική του να φτιάξεις τη δική σου καρυδόπαστα (ή καρυδοβούτυρο) είναι ίδια με αυτή του φυστικοβούτυρου.


Χρειάζεσαι ένα καλό μούλτι, καρύδια και λίγο μέλι

Εγω πρόσθεσα περίπου 1,5 φλιτζάνα καρύδια με 1 κ.σ μέλι και ελάχιστο ηλιέλαιο ώστε να μπορεί να πολτοποιηθεί. 

Μόλις αποκτήσει το μίγμα την υφή βουτύρου ειναι ετοιμο!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ.

Ποσότητα καρυδιών ίση με 30 γρ (μια μικρή χουφτα):περιέχει 196 θερμίδες. 

Σου δίνει 2,5 γρ ω-3 δηλαδή καλύπτει πανω από το 100% των ιερησίων αναγκών σε ω-3 καλύπτει το 50% των ημερησίων αναγκών σε χαλκό.

Σου δινει 4,5 γρ φυτικής πρωτεΐνης!

Τα καρύδια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ετσι, αποτελούν ιδανικό σνακ για διαβητικούς αλλά και για άτομα που θέλουν να ρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου. 

Έχουν επίσης καρδιοπροστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση. 

Συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και δρουν ενάντια διαφόρων μορφών καρκίνου.

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑΣ: 

-Πάνω σε ψωμάκι με μέλι ή μαρμελάδα

• Στο γιαούρτι με νιφάδες βρώμης και κρανμπερις

 •Σε φρυγανιές με τυρί κρέμα ή ανθότυρο

•Σε τορτίγια ολικής με μπανάνα και κανέλα

•Απλά και λιτά σε μια φρουτοσαλάτα.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου