13 Φεβ 2021



ΟΡΙΣΜΟΙ...........

ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΟΥ 

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων, ως «μέλι» ορίζεται το φυσικό προϊόν-τρόφιμο που παράγουν οι μέλισσες του είδους Apis 

Mellifera από τη συλλογή νέκταρος, φυτικών χυμών και εκκρίσεων εντόμων από ζωντανά μέρη του φυτού ( μελίτωμα), τα οποία αναμιγνύουν με ειδικές ουσίες τους, αποθέτουν, αφυδατώνουν, εναποθέτουν και φυλάσσουν στις κηρήθρες της κυψέλης προκειμένου να ωριμάσουν. 



Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ.....

Η χρήση του καπνού στην μελισσοκομία ως μέσο για την καταστολή της επιθετικότητας των μελισσών εχει προϊστορία τουλάχιστον 8.000 χρόνων.



Γραβιέρα πανέ.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΝΕ ΜΕ  ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Το μαρκάρισμα της βασίλισσας μέλισσας είναι μια πρακτική που μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για τον μελισσοκόμο. Η διαδικασία, αν και είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή. 




3 σε 1 ! & ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ & ΕΡΓΑΤΡΙΑ & ΠΑΡΑΣΙΤΟ !

Αν ισχυριστώ ότι, εκτός από τον κηφήνα, υπάρχει και εργάτρια μέλισσα που δεν έχει πατέρα, σίγουρα θα ξεσηκώσω θύελλα αντιδράσεων από πολλούς μελισσοκόμους.

Η φύση όμως διαψεύδει τέτοιες αντιλήψεις και παραδοχές, καθώς αυτό λαμβάνει χώρα, εκεί που η μέλισσα, και μάλιστα η εργάτρια, από θύμα παρασίτων γίνεται εκείνη θύτης και παράσιτο, σφετεριζόμενη το θρόνο της βασίλισσας σε άλλες αποικίες μελισσών!




APILARNIL

Το Apilarnil αποτελεί ένα μελισσοκομικό προϊόν, άγνωστο σε πολλούς μελισσοκόμους και καταναλωτές.