13 Φεβ 2021



Γραβιέρα πανέ.

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΝΕ ΜΕ  ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά:

150 gr γραβιέρα Κρήτης

3 κουταλιές αλεύρι

1 μεγάλο αυγό

3-4 κουταλιές καρύδια

Λίγο νερό

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι δικό μας και κανέλα για το σερβίρισμα.


Οδηγίες:

Κόβουμε τη γραβιέρα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια μεγέθους σπιρτόκουτου πάνω κάτω. Αλέθουμε τα καρύδια με κοφτά κτυπήματα στο multi να μη γίνουν σκόνη αλλά σαν χοντρά ψίχουλα. 

Χτυπάμε το αυγό με 1 κουταλιά νερό. Συγκεντρώνουμε σε μπολ όλα τα υλικά του παναρίσματος . 

Πανάρουμε τα κομμάτια της γραβιέρας ως εξής: Παίρνουμε ένα κομμάτι, το βρέχουμε με λίγο νερό και το αλευρώνουμε. 

Περνάμε το αλευρωμένα κομμάτι από το χτυπημένο αυγό και από το τριμμένο καρύδι και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει αλλά όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές τα κομμάτια της γραβιέρας μέχρι να ροδίσουν. 

Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτες. 

Τα σερβίρουμε ζεστά αφού τα περιχύσουμε με μέλι και τα πασπαλίσουμε με κανέλα......


Σημειώσεις:

1)Αντί καρύδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φουντούκια ή αμύγδαλα

2)Αυτή τη συνταγή γίνεται και με κεφαλογραβιέρα και είναι επίσης πολύ ωραία αν και η αντίθεση γλυκού - αλμυρού είναι πιο έντονη και δεν ξέρω πόσο θα αρέσει σ’ αυτούς που δεν συνηθίζουν τέτοιους συνδυασμούς. 

Γνωρίζω ότι εκτός Κρήτης λίγοι προτιμούν τα αλμυρόγλυκα…

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση με ρακί, τσίπουρο, ούζο, Παγωμένα........

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου