11 Σεπ 2017



Μέλι Ελάτης, Φυσικοχημικά και Μικροσκοπικά χαρακτηριστικά.

Το μέλι ελάτης αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τον Έλληνα μελισσοκόμο, αφού συμβάλει κατά 5%-10% στην συνολική ετήσια παραγωγή του μελιού στην Ελλάδα.



Μέλι Πεύκου, Φυσικοχημικά και Μικροσκοπικά χαρακτηριστικά.

Το 65% περίπου της συνολικής παραγωγής του μελιού στην Ελλάδα, είναι πευκόμελο. Το μέλι προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellenica γνωστό ως «βαμβακάδα», «εργάτης», «μικρόβιο» ή «παράσιτο» του πεύκου. Ο «εργάτης» βρίσκεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Θάσο, στη Χαλκιδική, στην Εύβοια, στη Σκόπελο, στη Σκιάθο, στη Ζάκυνθο, στη Ρόδο, στην Κρήτη κ.τ.λ. 



Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Μελισσοκομία με την εταιρεία Μελίντα ΕΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.


Κλιματικοί πρόσφυγες και τα έντομα!

«Κλιματικοί πρόσφυγες» γίνονται ακόμη και τα …έντομα που αντιδρούν ταχύτατα στην αύξηση της θερμοκρασίας και αλλάζουν γρήγορα περιβάλλον και τόπο …κατοικίας!