27 Φεβ 2021



Σμηνουργία - αφεσμός.

Αφεσμός, επίσης σμηνουργία, αποκαλείται στη μελισσοκομία το σμήνος μελισσών το οποίο κατά την άνοιξη, από τον Φεβρουάριο έως τον μήνα Μάιο, είναι δυνατόν να εγκαταλείψει την κυψέλη μαζί με την παλαιά βασίλισσα, οδεύοντας προς τη δημιουργία μιας καινούργιας αποικίας. 



Συμπεριφορά της Α. Mellifera σε γόνο με βαρροα.

Από την ικανότητα που έχουν οι μέλισσες να αναγνωρίζουν την παρουσία της βαρροα μέσα στα κελιά  προκύπτουν δυο περιπτώσεις εκδήλωσης διαφορετικής συμπεριφοράς.  Spivac et all 1997.



Με τα μάτια στη γύρη.

Μία φωτογραφία που αποκαλύπτει τα μικρά θαύματα της  φύσης και μάλιστα μέσα από τα μάτια μιας μέλισσας, είναι η νικήτρια του ετήσιου διαγωνισμού της Nikon,Small  Worl Photomicrography Competition 2015.



(((((Σημαντικά μελισσοκομικά φυτά)))))

(Φασκόμηλο, Αλιφασκιά)

Λατινική ονομασία Salvia. Ανθίζει από μέσα Φεβρουαρίου έως μέσα Μαίου. 




Σημαντικά μελισσοκομικά φυτά!!!

(Ξυνίδα)

Έχει μονάχα θετικά να μας δώσει η παρουσία της στο έδαφος.Δημιουργεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα έναν πυκνό χλοοτάπητα κάτω από τα δέντρα και με το τέλος των βροχοπτώσεων ξεραίνεται μεμιάς και τον Απρίλιο εξαφανίζεται, χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος παρουσίας.




ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ! ΦΕΡΟΜΟΝΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ!

Φερομόνες ονομάζονται οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από ειδικούς εξωκρινείς αδένες ενός ζώου, προκειμένου να προκαλέσουν μια συγκεκριμένη αντίδραση, ή να μεταφέρουν κάποιο μήνυμα σε ένα άλλο άτομο, συνήθως, του ίδιου είδους. 




Η MARY POPPINS TO ΣΚΟΡΔΟ & TO ΜΕΛΙ!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, αναγνωρίζουν τις εκπληκτικές, μοναδικές και θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου.