30 Σεπ 2020



Λιχουδιά........αυγά και μέλι.

ΑΥΓΑ "ΧΤΥΠΗΤΑ"....... ΜΕ ΜΕΛΙ..


Απόλυτη λιχουδιά! Στο ποτήρι χτυπούσαμε τους κρόκους με ζάχαρη και γινόταν μια υπέροχη κρέμα! 




Κηρόσκορος.

ΚΗΡΟΣΚΟΡΟΣ

Ο κηρόσκορος είναι μια νυκτόβια πεταλούδα που δραστηριοποιείται όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπερνά τους 12 βαθμούς Κελσίου.




Φτιάχνω βάμμα πρόπολης.

ΦΤΙΑΧΝΩ ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ.....

ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ......

(Στην παρούσα ανάρτηση περιγράφεται η συνταγή για βάμμα πρόπολης, καθώς και διάλυμα πρόπολης εξωτερικής & εσωτερικής χρήσης, που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια σε βιβλία και περιοδικά.)




Λυγαριά.

ΛΥΓΑΡΙΑ.......


Η λυγαριά και η ανθοφορία της στη καρδιά του Καλοκαιριού!

Μια καλή επιλογή μετά τον έλατο…




Μελισσοκομία.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.... ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Η μελισσοκομία αποτελεί κλάδο της εντομολογίας, η οποία ασχολείται με την 

μελέτη και εκμετάλλευση της μέλισσας (Apis melifera L.). 




Κηφηνογόνο.....

Ονομάζουμε ένα μελίσσι το οποίο έχει μόνο κηφηνοκελιά και σε προχωρημένη κατάσταση πολλούς κηφήνες, και για το οποίο δεν ενδιαφερόμαστε να προσδιορίσουμε τα αίτια του φαινομένου – είναι δηλαδή μια έννοια γενικής χρήσεως.



Οι αισθήσεις των μελισσών.

Οι αισθήσεις των μελισσών

ΟΡΑΣΗ : Η μέλισσα χρησιμοποιεί την όραση για τη συλλογή τροφής και για να βρει
το δρόμο της επιστροφής στην κυψέλη, συγκρατώντας στη μνήμη της μια γωνία που
σχηματίζεται μεταξύ τροφής- κυψέλης-ήλιου.



Τι είναι οι επικονιαστές και ο σημαντικός ρόλος τους στην πλειονότητα των προϊόντων που τρώμε.

Η επίσκεψη των εντόμων επικονιαστών στα άνθη των φυτών έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ σημαντική για τα φυτά διεργασία η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναπαραγωγή των περισσότερων ειδών των φυτών, την επικονίαση. Είναι η διαδικασία απελευθέρωσης και μεταφοράς της γύρης από τους στήμονες ενός άνθους στο στίγμα ενός άλλου άνθους.



Παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή κεριού και ικανότητα των μελισσιών να χτίζουν γρήγορα και καλά.

Η ανάπτυξη του μελισσιού καθώς προχωρά η άνοιξη περιλαμβάνει και το χτίσιμο νέων κηρηθρών.
Η παραγωγή κεριού και η ικανότητα των μελισσιών να χτίζουν γρήγορα και καλά, επηρεάζεται από τους παρακάτω παράγοντες: