ΑΥΓΑ "ΧΤΥΠΗΤΑ"....... ΜΕ ΜΕΛΙ..
Απόλυτη λιχουδιά! Στο ποτήρι χτυπούσαμε τους κρόκους με ζάχαρη και γινόταν μια υπέροχη κρέμα!
Κάποιοι πρόσθεταν κακάο και γινόταν σοκολατένια κρέμα!
Επειδή σταματήσαμε να τρώμε ωμά αυγά εξ αιτίας του κινδύνου της σαλμονέλας!
Μπορούμε και πάλι να φάμε χτυπητά αυγά αρκεί να τα παστερισουμε! Πως γίνεται αυτό;
Πρέπει να θυμόμαστε οτι ή θερμοκρασία παστερίωσης είναι 60 βαθμοί Κελσίου.
Ψήνουμε το μείγμα σε σκεύος μπεν μαρί (όπως ακριβώς κάνουμε στην τιραμισού).
ΥΛΙΚΑ
2 κρόκους αυγών
2 κ. γλ.μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ποτήρι. Χτυπάμε καλά με το κουταλάκι μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Τώρα πρέπει να τα παστεριώσεις και να τα δοκιμάσεις!
Εμείς βέβαια τα τρώγαμε απευθείας. Ήταν άλλη η ποιότητα των αυγών;
Ή δεν γνωρίζαμε τόσα πολλά;
Δεν άκουσα ποτέ τη λέξη σαλμονέλα παρά μόνο όταν ενηλικιώθηκα!
Το αυγό είναι υπερτροφή που έχει ευεργετικές ιδιότητες στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά! Μας κάνει καλό και ας έχει κατηγορηθεί άδικα επί δεκαετίες!
Όμως πήρε την εκδίκηση του και τη θέση που του αξίζει στη διατροφή μας!
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου