13 Φεβ 2021



APILARNIL

Το Apilarnil αποτελεί ένα μελισσοκομικό προϊόν, άγνωστο σε πολλούς μελισσοκόμους και καταναλωτές.


Τι είναι το Apilarnil?

H λέξη APILARNIL προέρχεται από: API - μέλισσα, LAR (larva)- προνύμφη, N - Nicholas, IL - Ilieşiu (Ρουμάνος μελισσοκόμος που το ανακάλυψε και κυκλοφόρησε το προϊόν στην αγορά, για πρώτη φορά, το 1980).

Από τότε, μετά από χρόνια ερευνών, ακολούθησαν 25 ευρεσιτεχνίες.


Το Apilarnil ουσιαστικά είναι το προϊόν που προέρχεται από το συνολικό περιεχόμενο ενός κελιού κηφηνόγονου, την 7η μέρα ανάπτυξης της προνύμφης. Την συγκεκριμένη μέρα η προνύμφη του κηφήνα έχει πολύ υψηλό αριθμό σεξουαλικών κυττάρων καθώς και την μέγιστη δυνατή θρεπτική αξία, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών του κελιού και της διαθέσιμης τροφής ανάπτυξης της λάρβας του κηφήνα.


Η συλλογή των λαρβών για το apilarnil, γίνεται είτε με φυγοκέντρηση είτε με χειροποίητη εξαγωγή των λαρβών. Το φιλτράρισμα του Apilarnil είναι επιβεβλημένο.

Το APILARNIL πρέπει να συλλέγεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και να καταψύχεται, το πολύ, 30 λεπτά μετά τη συλλογή σε θερμοκρασία κάτω των -10 βαθμών κελσίου.

Η παραγωγή του Apilarnil, εκτός από το ίδιο το προϊόν προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως:


Βιοτεχνικό έλεγχο του Βαρρόα.

Αυξημένη παραγωγή κεριού.

Αυξημένη παραγωγή γύρης.

Δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την παραγωγή μελιού.

Η συνήθης, συνιστώμενη δοσολογία ανά ενήλικα είναι 1-3 gr ανά ημέρα.

Πέραν της θρεπτικής του αξίας, το Apilarnil προτείνεται για πρόληψη και άμβλυνση διαφόρων προβλημάτων υγείας, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. 

Ορισμένοι παρασκευαστές ισχυρίζονται ότι το apilarnil έχει βιοτροφικές, ενεργοποιητικές, αναζωογονητικές, τονωτικές και ψυχοτονικές ιδιότητες και βοηθά στην αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί με επιστημονικό τρόπο η φαρμακολογική αποτελεσματικότητα των δράσεων που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=fz6jvLOvW9U


Πηγές: https://www.czs.si/Upload/files/Apilarnil%20EN.pdf

https://apitherapy.com/

https://www.researchgate.net/publication/259621857_The_Effects_of_Apilarnil_Drone_Bee_Larvae_Administration_on_Growth_Performance_and_Secondary_Sex_Characteristics_of_Male_Broilers

https://ro.wikipedia.org/wiki/Apilarnil

Επιμέλεια σύνταξης: Γρηγόρης Παπατάτσης Εκπαιδευτικός, Μελισσοκόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου