ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ... ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
ΥΛΙΚΑ
300gr Καρότο τριμμένο
150gr Φαρίνα ολικής
90gr Βρωμη
3 Αυγά
1 κ.γ. Κανέλα
1κ.γ. Βανίλια
1κ.γ. Σόδα (χ αλουμίνιο)
100gr Αμύγδαλα κομμένα
50gr Καρύδια κομμένα
80 ml Ελαιόλαδο 3κ.σ. Γάλα αμυγδάλου
1κ.σ. Γιαούρτι 2%
1/3 κουπας Μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-Ψεκάζετε μια φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το μείγμα μέσα.
Ψήνετε στους 180 C Περίπου για 40.
! Η δοσολογία είναι για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ η δύο ορθογώνιες.
! Μπορείτε να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.
! Στις συνταγές οπου χρησιμοποιούμε φαρίνα ή baking powder, καλό είναι να μην ανοίγουμε τον φούρνο πριν περάσουν τα πρώτα 20' ψησίματος.....
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου