13 Νοε 2020



Κέικ καρότου.

 ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ... ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!


ΥΛΙΚΑ

300gr Καρότο τριμμένο

150gr Φαρίνα ολικής

90gr Βρωμη

3 Αυγά

1 κ.γ. Κανέλα

1κ.γ. Βανίλια

1κ.γ. Σόδα (χ αλουμίνιο)

100gr Αμύγδαλα κομμένα

50gr Καρύδια κομμένα

80 ml Ελαιόλαδο 3κ.σ. Γάλα αμυγδάλου

1κ.σ. Γιαούρτι 2%

1/3 κουπας Μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. 

- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

-Ψεκάζετε μια φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το μείγμα μέσα.

Ψήνετε στους 180 C Περίπου για 40.

! Η δοσολογία είναι για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ η δύο ορθογώνιες.

! Μπορείτε να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.

! Στις συνταγές οπου χρησιμοποιούμε φαρίνα ή baking powder, καλό είναι να μην ανοίγουμε τον φούρνο πριν περάσουν τα πρώτα 20' ψησίματος.....

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου