13 Νοε 2020



Κέικ γιαουρτιού.

Κέικ γιαουρτιού με μέλι, με ελαιόλαδο, και αρωματισμένο με πορτοκάλι



ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. κοφτά baking powder

1 κ.γλ. αλάτι

250 γρ μέλι η 300 γρ. ζάχαρη (καστανή)

2 βανιλίνες ή 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

400 γρ. ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)

200 γραμ. γιαούρτι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ελαιόλαδο και αλεύρι για τη φόρμα ψησίματος του κέικ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υγρά συστατικά.

Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά με το μέλι (η τη ζάχαρη) με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη,

Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Προαιρετικά προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με ελαιόλαδο τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ. Με μια χαρτοπετσέτα ή ένα πινέλο απλώνουμε το ελαιόλαδο σε όλο το σκεύος.

Καλύπτουμε και με αλεύρι να πάει παντού σε όλη τη φόρμα.

Τέλος, γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι τα 3/4 με το μείγμα

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 55 με 60 λεπτά.

Μπορούμε τα τελευταία 15 λεπτά να καλύψουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ¨καεί¨η επιφάνεια.

Όταν βγει, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.

Προαιρετικά, διακοσμούμε την επιφάνεια με λιωμένη, μαύρη κουβερτούρα.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου