ΚΕΪΚ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΑΙ ΜΕΛΙ .....
Η αγαπημένη φίλη και σεφ Καρολίνα Δωρίτη προτείνει ένα γευστικό, γεμάτο αρώματα κέικ, για όλες τις ώρες της ημέρας...
Υλικά:
430γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250ml ηλιέλαιο
150 γρ μέλι
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
140ml χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 1 μεγάλο ακέρωτο μανταρίνι
1 βαζάκι 250γρ άλειμμα ξανθιάς σταφίδας με καρύδια.
125ml νερό ανθρακούχο
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
80γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα:
Ζάχαρη άχνη, κανέλα, η μέλι..
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με σύρμα το λάδι με το μέλι μέχρι το μείγμα μας να δείχνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το χυμό μανταρινιού με ένα μπολ ή μεγάλο ποτήρι και ανακατεύουμε μέσα τη σόδα. Καλό είναι να το κρατάμε πάνω από το μπολ με το μείγμα του λαδιού γιατί ο χυμός θα φουσκώσει με τη σόδα.
Το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το άλειμμα σταφίδας και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε και πάλι. Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα του λαδιού ενώ ανακατεύουμε. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, θα δείχνει σαν πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ (περίπου 27εκ. διάμετρο) και ψήνουμε στους 180C για 30-40 λεπτά.
Για να επιβεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο μπήγουμε ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και όταν βγει πρέπει να δείχνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, η μέλι, και επιπλέον κανέλα.
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου