ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΛΙ.....
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα λάδι καρύδας
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1-2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1+1/2 κούπες ΜΈΛΙ
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3 καρφάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το νερό, τη κανέλα και το γαρύφαλλο σε δυνατή φωτιά για να αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα μαζί και να βράσουν για 5 περίπου λεπτά και ύστερα αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα διαφορετικό κατσαρολάκι, προσθέστε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατέψετε διαρκώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
Ύστερα προσθέστε την κανέλα.
Προσθέστε το σιρόπι με το μέλι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι αργά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήστε το για μερικά λεπτά και αν επιθυμείτε προσθέστε και καρύδια πριν το βγάλετε από τη φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε ή αφήστε το να διατηρηθεί στο ψυγείο.
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου