1 Οκτ 2020



Πάστα με Nocciolata ή με Μερέντα.

ΠΑΣΤΑ ΜΕ NOCCIOLATA, Η ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ.....

ΚΑΙ ΜΕΛΙ 🍯( ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ)

(ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑ)

Για 12 πάστες (Ταψί 25Χ30)

ΥΛΙΚΆ για το παντεσπάνι

4 αυγά Μεγάλα

3 κ.σ. ζάχαρη η 2 κ.σ. μέλι.

50 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή βούτυρο αγελάδος

2 κ.σ. κακάο 

2 κ.σ. αλεύρι φαρίνα χ.γ. 

2 κ.σ. πούδρα φουντουκιού

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια


ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι 

1 κούπα νερό ( 250 ml ) 

1 κούπα ζάχαρη, η 3/4 της κούπας μέλι.

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα

400 ml. κρέμα γάλακτος φυτική

400 γρ. ( ένα βάζο ) Nocciolata 

Η 400 γρ. Μερέντα..

ΥΛΙΚΑ για την γκανάζ σοκολάτας

250 γρ, σοκολάτα υγείας 

125 ml γάλα 

1 κ.γ. μέλι 

 ΥΛΙΚΑ για επιπλέον γαρνιτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

κερασάκια γλασέ 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη η τό μέλι και χτυπάμε να αφρατέψει . 

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα ή με μια μαρίζ, για να μην χάσει τον αέρα το μείγμα. 

Βουτυρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά. 

Βγάζουμε και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει πριν ρίξουμε το σιρόπι, το οποίο έχουμε βράσει για 3 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί . 

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την Nocciolata η την Μερέντα και ρίχνοντας λίγη λίγη την σαντιγί  ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα μας. 

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο λίγες ώρες να παγώσει καλά. 

Ετοιμάζουμε την γκανάζ , βάζοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το γάλα. 

Όταν έχει λιώσει καλά και έχει γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. 

Ανακατεύουμε λίγο να παγώσει η γκανάζ. 

Στρώνουμε την γκανάζ πάνω στην κρέμα της πάστας. 

Ανασηκώνουμε το ταψί από όλες τις μεριές να καλύψει η γκανάζ όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες περίπου ή και περισσότερο. 

Χτυπάμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος που έχουν μείνει στο κουτί , να γίνει σαντιγί και με ένα κορνέ στολίζουμε την επιφάνεια της πάστας. Τελειώνουμε με τι άλλο.....

Με το γνωστό κερασάκι στην τούρτα , πάνω σε κάθε ροζέτα σαντιγί!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου