1 Οκτ 2020



Ψωμί της μέλισσας.

 ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ....

Γράφει η Δρ Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD!!!

Το ψωμί της μέλισσας περιέχει επεξεργασμένη από τη μέλισσα γύρη, μέλι, πρόπολη, ένζυμα, λιπίδια, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες και φιλικά βακτήρια (29 είδη) και αποτελεί μαζί με το μέλι το φαγητό του γόνου.


Γι’αυτό είναι μια πολύτιμη τροφή για την μέλισσα και τον άνθρωπο. 

H γύρη που περιέχει επεξεργάζεται από τη μέλισσα για να την κάνει πιο εύπεπτη για το γόνο. Αυτό το επιτυγχάνει σπάζοντας το περίβλημα της γύρης. 

Έτσι το ψωμί της μέλισσας είναι πολύ πιο εύπεπτο από τη γύρη και είναι πολύ καλύτερο για όσους έχουν προβλήματα πέψης.


Σε σχέση με τη γύρη το ψωμί της μέλισσας έχει περισσότερη βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ.

Όταν οι μέλισσες μαζεύουν γύρη, σπάζουν το εξωτερικό της περίβλημα που μοιάζει με το εξωτερικό περίβλημα του καρυδιού και παίρνουν το εσωτερικό που είναι πιο εύπεπτο και το ανακατεύουν με ένζυμα και μέλι και το φυλάσσουν στην κηρήθρα. 

Αυτό είναι το ψωμί της μέλισσας.


Στο ψωμί της μέλισσας δεν μπορεί να βλαστήσει η γύρη και αυτή γίνεται πιο εύπεπτη για το γόνο της μέλισσας και όσους το καταναλώνουν.

Το ψωμί της μέλισσας είναι πλήρης τροφή και περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Το ψωμί της μέλισσας το βρίσκουμε στην κυψέλη, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας.

Είναι ιδανικό για όσους έχουν προβλήματα γαστρεντερικού.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ...

• Είναι αφροδισιακό.

• Βοηθάει στον αναβολισμό του οργανισμού.

• Βοηθάει στην όρεξη.

• Προστατεύει από την αθηρωσκλήρυνση.

• Είναι αντιβακτηριακό.

• Είναι αντιβιοτικό.

• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

• Προστατεύει από την τερηδόνα.

• Έχει αντικαταθλιπτική δράση καθώς προσφέρει ένα πλήθος βιταμινών [προβιταμίνη Α (καροτενοϊδή), Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, C, E, Η (βιοτίνη), Χολίνη, Ινοσιτόλη, Φυλικό οξύ,Ρουτίνη].

• Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

• Είναι αντιοξειδωτικό.

• Είναι αντιπαρασιτικό.

• Είναι αντιπυρετικό.

• Είναι αποτοξινωτικό.

• Μειώνει το οίδημα.

• Μειώνει την αιμορραγία.

• Μειώνει την πίεση.

• Μειώνει τα αρνητικά αποτελέσματα του stress.

• Είναι διουρητικό.

• Δίνει ενέργεια.

• Βελτιώνει όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

• Βελτιώνει την αιμοσφαιρίνη και την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

• Βελτιώνει την λειτουργία του εντέρου, καθώς, βοηθάει την εντερική χλωρίδα.

• Βοηθάει στην λειτουργία και ανάπτυξη των μυών.

• Βελτιώνει τις λειτουργίες του προστάτη.

• Βελτιώνει τη λειτουργία του στομάχου.

• Βελτιώνει τη ροή του αίματος.

• Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος.

• Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, τα τριγλυκερίδια, τις β-λιποπρωτείνες και αλβουμίνες.

• Βελτιώνει τη δομή του ήπατος, βοηθώντας στην κατασκευή του κολλαγόνου.

• Βοηθάει στην αποθήκευση της βιταμίνης C και μπορεί να συνδυαστεί με παράλληλη λήψη C όταν απαιτούνται μεγάλες ποσότητες C.

• Βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδή.

• Προστατεύει το σώμα από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας.

• Βοηθάει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

• Ενισχύει τα τριχοειδή.

• Αυξάνει τα επίπεδα της Α και Β σφαιρίνης του ορού.

• Είναι τονωτικό της καρδιάς.....

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Σε ένα γυάλινο βάζο, τοποθετείτε πολυανθική ή μονοανθική γύρη. Γεμίζετε το 1/2 βάζο με γύρη.

Στο υπόλοιπο μισό τοποθετείτε μέλι, όπως μέλι ακακίας που έχει καλή ρευστότητα και αποτοξινώνει το συκώτι.

Στο διάστημα των 15 ημερών το βάζο το έχετε σε σκοτεινό χώρο σε θερμοκρασία 25 o C.

Μετά από 12 ώρες αναποδογυρίζετε το βάζο. Η γύρη πάει στην κορυφή και το μέλι στον πάτο.

Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε κάθε 8 ώρες για 15 ημέρες.

Μετά τις 15 ημέρες έχει πλήρως διαλυθεί η γύρη στο μέλι και είναι ομογενοποιημένο προϊόν.

Βάζετε το βάζο στο ψυγείο και παίρνετε 3 κουταλάκια του γλυκού ημερησίως.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:  2 – 4 τεμάχια ψωμιού να λιώνουν στο στόμα, 2 φορές την ημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου