1 Οκτ 2020



Βάφλα με κατίκι Δομοκού μύρτιλα και μέλι.

Βάφλα με κατίκι Δομοκού μύρτιλα και μέλι, απλά και γρήγορα!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΦΛΑ....

2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1 κ. γλυκού αλάτι

4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη (η 1κ. σούπας μέλι)


2 αυγά

1 1/2 φλ. ζεστό γάλα

1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο

1 κ. γλυκού βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα "ξερά" υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη η τό μέλι) και αφήστε στην άκρη.

Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.

Αναμίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.....

Τοποθετούμε το κατίκι Δομοκού, τα μύρτιλα, περιχύνουμε με μέλι και απολαμβάνουμε✓✓✓✓

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου