1 Οκτ 2020



Καρυδόπιτα ή Μελαχρινό.

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Η (ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ) ΜΕ ΜΕΛΙ...

ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ...

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!

200 γρ. καρύδια

5 αυγά

100 γρ. ζάχαρη η 80 γρ.μελι

20 γρ. κονιάκ

70 γρ. αμύγδαλο σκόνη

40 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

200 γρ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

χυμό από ½ λεμόνι

375 γρ. νερό

100 γρ. μέλι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

200 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

100 γρ. γάλα πληρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Xτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν.  

Απλώνουμε τα καρύδια στην λαμαρίνα του φούρνου στους 160ο C για 10-12΄.  

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ λεπτά.

Ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι.  Σταματάμε το xτύπημα και ρίχνουμε μέσα στα xτυπημένα αυγά τα καρύδια και το μείγμα αμυγδαλόσκονης ανακατεύοντας απαλά. 

Ρίχνουμε την κανέλα και το κονιάκ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμ. 24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o – 180ο C για 40′.

{Σιροπιάζουμε όταν η καρυδόπιτα είναι ζεστή και κρύο το σιρόπι ή το ανάποδο.}



ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ..

Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά ώσπου να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα στην κουβερτούρα και ομογενοποιούμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ..

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τον χυμό για 12΄ περίπου.  

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.  

Αφήνουμε να κρυώσει...

Κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε την σάλτσα σοκολάτας μερικά καρύδια χοντροκομμένα σερβίρουμε και......Απολαμβάνουμε!!!!!!!!

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου