ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ...
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα μούστο
1 κούπα ελαιόλαδο
3/4 κούπας μέλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
¼ κούπας ούζο ή τσίπουρο ή κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι ντίνκελ ή ζέας ολικής άλεσης
2 κούπες πίτουρο βρώμης (ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα, και το γαρύφαλλο.
Αραιώνουμε τη σόδα στο ούζο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα άλλα υλικά.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά και το πίτουρο βρώμης μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα φροντίζοντας να είναι όλα περίπου στο ίδιο πάχος (για να μην βγουν άλλα καμένα και άλλα ωμά).
Τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 160-170 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές...
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου