4 Δεκ 2020



*Cupcake με εσπρέσο*

1 πρέζα αλάτι

•45 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιού

100 γρ. ξυλιτόλη ή στέβια (η 60γρ μέλι)

• εκχύλισμα βανίλιας 

150 γρ . αλεσμένα αμύγδαλα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1,5 ποτηράκια του εσπρέσο, εσπρέσο 

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

• 100 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. μασκαρπόνε (τυρί)

• 3 κ.σ. ξυλιτόλη ή στέβια η 1+1/2 κ.σ.μελι

12 κόκκους καφέ εσπρέσο


Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Χωρίζουμε τα αυγά. 

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι μέχρι να σφίξουν. 

Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγού με το βούτυρο και την ξυλιτόλη ή στέβια η τό μέλι  μέχρι να αφρώσουν. 

Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τα αλεσμένα αμύγδαλα, μπέικιν πάουντερ, 1 κρύο εσπρέσο και στραγγιστό γιαούρτι.. 

Γεμίζουμε σε λαδωμένα φορμάκια muffin και Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

 Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

- Για την κρέμα, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. 

Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το υπόλοιπο μισό κρύο εσπρέσο και ξυλιτόλη ή στέβια,η μέλι. Προσθέτουμε κρέμα και βάζουμε την κρέμα στα cupcakes. 

Διακοσμούμε με κόκκους εσπρέσο.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου