1 πρέζα αλάτι
•45 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιού
100 γρ. ξυλιτόλη ή στέβια (η 60γρ μέλι)
• εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ . αλεσμένα αμύγδαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1,5 ποτηράκια του εσπρέσο, εσπρέσο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 100 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. μασκαρπόνε (τυρί)
• 3 κ.σ. ξυλιτόλη ή στέβια η 1+1/2 κ.σ.μελι
12 κόκκους καφέ εσπρέσο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Χωρίζουμε τα αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι μέχρι να σφίξουν.
Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγού με το βούτυρο και την ξυλιτόλη ή στέβια η τό μέλι μέχρι να αφρώσουν.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τα αλεσμένα αμύγδαλα, μπέικιν πάουντερ, 1 κρύο εσπρέσο και στραγγιστό γιαούρτι..
Γεμίζουμε σε λαδωμένα φορμάκια muffin και Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
- Για την κρέμα, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το υπόλοιπο μισό κρύο εσπρέσο και ξυλιτόλη ή στέβια,η μέλι. Προσθέτουμε κρέμα και βάζουμε την κρέμα στα cupcakes.
Διακοσμούμε με κόκκους εσπρέσο.
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου