ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ένα υπέροχο κέικ, γρήγορο στην προετοιμασία του με μόνο τρία υλικά, δεν θα μείνει ψίχουλο.
Η πραλίνα φουντουκιού, από μόνη της, είναι ένα γλύκισμα στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς, είτε μικρός , είτε μεγάλος....
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία καλό θα ήταν να είναι και τα δύο υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, επίσης πολύ καλά.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10Χ30 , τοποθετούμε μια λαδόκολλα και μέσα προσθέτουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά. (Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκα ακριβώς 55 λεπτά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Όσο το κέικ μας θα είναι στην διαδικασία ψησίματος εμείς θα ετοιμάσουμε την επικάλυψη.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα παγωμένο , με την πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μας και γίνει σαν κρέμα θα το τοποθετήσετε και πάλι στο ψυγείο.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΣ
Αφού ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το ξεφορμάρουμε.
Στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω το μείγμα της επικάλυψης το οποίο το είχαμε στο ψυγείο.
Παγωμένο θα έχετε την δυνατότητα να το στρώσετε πιο καλά.
(Προαιρετικά το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη η μέλι ελαφρά κρυσταλλωμένο!!!!!)
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου