4 Δεκ 2020



Κέικ μήλου με μέλι.

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ   ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



ΥΛΙΚΑ..

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 

125 γρ.βουτύρο σε θερμοκρασία δωματίου, 

100 ml φρέσκο γάλα, 

4 αβγά, 

140 γρ. μέλι, 

3 μήλα,

1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ, 

1/2 κουτ.γλ σόδα μαγειρική, 

1 κουτ.γλ.υγρή βανίλια, 

ξύσμα από 1 λεμόνι ,

1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, 

1/2 κουτ.κανέλα τριμμένη, 

1/2 γλ. τζίντζερ σκόνη, 

1 πρέζα αλάτι 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 

Ζάχαρη άχνη 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά γάλα και την υγρή βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. 

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα σπόρια το ένα μηλο το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στο μείγμα. 


Τα άλλα δύο τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα.


Ρίχνουμε το μείγμα του κέϊκ και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με τις λεπτές φέτες των μήλων έτσι στε η μια φέτα να ακουμπάει στα μισά της άλλης.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν είναι να σερβίρουμε......

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου