4 Δεκ 2020



Κέικ με μπανάνα και μέλι.

 ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.....


ΥΛΙΚΑ:

-220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη κυβάκια

-120 γρ. Μέλι.

-125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά μεγάλα

-10 γρ. baking powder

-2 γρ. αλάτι

3 ώριμες μπανάνες.

-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. 

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο με το μέλι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. 

Στη Συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα, τα αυγά ένα- ένα κάθε φορά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθουν.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder. 

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής. 

Τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και τις ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου με τα αυγά. 

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα των στερεων ανακατεύοντας πολύ καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και την τοποθετούμε στο φούρνο ψήνοντας το για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά κόβουμε σε κομμάτια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.....

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου