ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΡΟΔΙΟΥ.....
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα φρέσκο βούτυρο
1 κούπα αλευρι γ.ο.χ.
1/4 κούπα μέλι
3 αυγά
2 κ.γλ. baking powder
Μια πρέζα αλάτι
1κγλ. Βανίλια
Χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι η 2 μικρά
Χυμό κ ξυσμα 1 λεμονιού
1/3 κούπα φρέσκο γάλα (Ίσως και λιγότερο ανάλογα πόσο ζουμερά είναι τα εσπεριδοειδή)
2κ.σ. λευκό αμυγδαλοβουτυρο.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Χυμό ροδιού και ζάχαρη άχνη.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Όλα τα υλικά μας τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν με ενα συρμα.
Ψήνουμε σε καλά βουτυρωμενη φόρμα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε το υπέροχο γλασο μας.
Η πυκνότητα του εξαρτάται από το γούστο του καθενός γι αυτό και δε σας δίνω αναλογίες...μισο ρόδι και περίπου 200γρ. Άχνη θα βγάλουν ένα γλασο ελαφρώς ρευστό.
Στολίζουμε με ρόδι και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου