25 Αυγ 2017



Ανακάλυψη γονιδίου που καταστρέφει τα βαρρόα.

Η Εθνική Ημέρα των Μελισσίων γιορτάζεται στις 19 Αυγούστου, αλλά οι επιστήμονες εργάζονται όλο το χρόνο για να προστατεύσουν αυτούς τους σημαντικούς επικονιαστές. 

Τα ακάρεα Varroa έχουν αποδεκατίσει τους πληθυσμούς των μελισσών και αποτελούν κύρια αιτία της διαταραχής και κατάρρευσης των αποικιών. Οι ερευνητές βρήκαν τώρα γενετικές τρύπες στην πανοπλία του αγνώστου επιβλαβούς οργανισμού, που θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει ή να εξαλείψει τα βαρρόα.
Η ερευνητική ομάδα, εντόπισε τέσσερα γονίδια κρίσιμα για την επιβίωση και δύο που επηρεάζουν άμεσα την αναπαραγωγή.
"Το ακάρι Varroa είναι η χειρότερη απειλή για την υγεία των μελισσών παγκοσμίως".

"Έχουν αναπτύξει αντίσταση σε πολλά φάρμακα, οπότε είναι επείγον να εξερευνήσουμε και να στοχεύσουμε αυτά τα γονίδια για να αναπτύξουμε καλύτερες μεθόδους ελέγχου".
Το άκαρι πιπιλίζει το αίμα των μελισσών και μεταδίδει θανάσιμους ιούς.

Ο κύκλος ζωής του αποτελείται από δύο φάσεις: 
Πρώτη φάση είναι αυτή που τρέφονται πάνω από τις ενήλικες μέλισσες και μια αναπαραγωγική φάση που λαμβάνει χώρα μέσα σε σφραγισμένο κελί, όπου τα ακάρεα βάζουν τα αυγά σε μια αναπτυσσόμενη προνύμφη μέλισσας.

Τα ακάρεα Varroa είναι ο υπ 'αριθμόν ένα ύποπτος της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών παγκοσμίως.
Ο έλεγχος των παρασίτων, όπως τα ακάρεα Varroa, επιτυγχάνεται είτε με την εξάλειψή τους είτε με τη μείωση της ικανότητάς τους να αναπαράγονται. 

Η ομάδα χρησιμοποίησε παρεμβολή RNA για να προσδιορίσει τα βασικά γονίδια, τα οποία θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτά τα αποτελέσματα. Εγχύθηκαν τα ακάρεα με δίκλωνο RNA ή dsRNA.

Η παρεμβολή μειώνει τη μεταγραφή ενός συγκεκριμένου γονιδίου, το πρώτο βήμα δημιουργίας ενός γονιδίου, ενός τεμαχίου DNA, σε μια πρωτεΐνη. Αυτή η διαδικασία, γνωστή και ως "knockdown γονιδίων", πέτυχε να μειώσει την επιτυχία ζευγαρώματος και τον αριθμό των αυγών που παράγονται από κρότωνες βοοειδών, που απειλούν αγελάδες και άλλα ζώα σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η μέλισσα υποφέρει από παραμορφωμένο ιό πτερυγίων, το οποίο μεταδίδεται από ακάρεα Varroa.
Χρησιμοποιώντας αυτή την προσέγγιση, η ομάδα εντόπισε δύο γονίδια που προκάλεσαν υψηλή θνησιμότητα στα ακάρεα Varroa.

Στην πραγματικότητα, ο Da σκότωσε περισσότερο από το 96 τοις εκατό των ακάρεων. Προσδιόρισαν επίσης τέσσερα γονίδια - RpL8, RpL11, RpP0 και RpS13 - που ελέγχουν την αναπαραγωγή.
Παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι ένας συνδυασμός dsRNAs μπορεί να τροφοδοτηθεί στις μέλισσες σε επίπεδο αποικίας. Τα ακάρεα Varroa απορροφούν το «γενετικό κοκτέιλ» μέσω του αίματος των μελισσών και μειώνεται ο πληθυσμός τους. Η μελλοντική έρευνα θα διερευνήσει εάν μια προσέγγιση ενός γονιδίου μπορεί να κλιμακωθεί και να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα σε μια κλίμακα σε ολόκληρη την αποικία.

Η χρήση ενός μόνο γονιδίου με έναν γνωστό μηχανισμό θα είναι πιο αποδοτικό από πλευράς κόστους και ασφαλές για τις μέλισσες.
Τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν εφαρμογές πέρα ​​από τις μέλισσες, επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου