6 Ιαν 2021



Τρουφάκια.

Ξεκινάω την πρώτη συνταγή του νέου χρόνου με μια γλυκιά ανακύκλωση το λεγόμενο #leftovers με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που τυχόν σας έχουν περισσέψει .

Τα αγαπημένα σε όλους #troufakia θα κλείσουν μέσα τους τα γλυκά των Χριστουγέννων. 

Πάμε για αυτή τη εύκολη συνταγή!!!!!!



Υλικά:

6 μελομακάρονα, 6 κουραμπιέδες,

1/4 της κούπας καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι,

40 γρ. κακάο, 

1/3 κούπας γάλα φρέσκο,

200 γρ.φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα 

1 μικρό φλ.του καφέ ουίσκι*(άν φάνε παιδιά, να το αποφύγετε)

300 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη

Η Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπαιν Μαρί το φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα  μαζί με το γάλα να μαλακώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ουίσκι* και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να γίνουν σκόνη αφού τους τινάξουμε πολύ καλά από την άχνη.

Ρίχνουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα το κακάο και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 

Στη συνέχεια λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι κυλάμε τα τρουφάκια εκεί και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

(Διατηρούνται στο ψυγείο)

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου