Ξεκινάω την πρώτη συνταγή του νέου χρόνου με μια γλυκιά ανακύκλωση το λεγόμενο #leftovers με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που τυχόν σας έχουν περισσέψει .
Τα αγαπημένα σε όλους #troufakia θα κλείσουν μέσα τους τα γλυκά των Χριστουγέννων.
Πάμε για αυτή τη εύκολη συνταγή!!!!!!
Υλικά:
6 μελομακάρονα, 6 κουραμπιέδες,
1/4 της κούπας καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι,
40 γρ. κακάο,
1/3 κούπας γάλα φρέσκο,
200 γρ.φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα
1 μικρό φλ.του καφέ ουίσκι*(άν φάνε παιδιά, να το αποφύγετε)
300 γρ. κουβερτούρα για την επικάλυψη
Η Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπαιν Μαρί το φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα μαζί με το γάλα να μαλακώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ουίσκι* και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να γίνουν σκόνη αφού τους τινάξουμε πολύ καλά από την άχνη.
Ρίχνουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα το κακάο και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο με μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι κυλάμε τα τρουφάκια εκεί και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
(Διατηρούνται στο ψυγείο)
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου