6 Ιαν 2021



Κέικ.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ- ΚΕΪΚ ΧΩΡΙΣ ZAXAPH

Ιδανική συνταγή για όλους τους φίλους που παραπονιούνται ότι παίρνουν κιλά.... ώρα για λίγη αποτοξίνωση και γλυκό διαίτης!!!!


Για το κέικ:

200 γρ. φύλλο κρούστας

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

χυμό από 1 πορτοκάλι

200 γρ. γιαούρτι 2%

3 αυγά

2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου

2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη

1 κ.σ. baking powder

Για το σιρόπι:

120 γρ. κρυσταλλική στέβια

100 ml νερό

1 ξυλάκι κανέλας

2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε απλωμένα μέχρι να αρχίσουν να ξερένονται.

Τα σκίζουμε με τα χέρια μας σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το baking και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου, τη μαρμελάδα, το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα .

Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το φύλλο, ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ (κατα προτίμηση σιλικόνης) και ψήνουμε στους 175 για 30 λεπτά.

Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τη στέβια, την κανέλα και το νερό, φέρνουμε σε βρασμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η στέβια. Σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .

Αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι ή όταν κρυώσει το κέικ σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου