6 Ιαν 2021



Βασιλόπιτα.

Σπιτική Βασιλόπιτα.....

1 1/2 κούπες βούτυρο

2 1/2 κούπες ζάχαρη, η 2 κούπες μέλι 

6 χωρισμένα αυγά

4 1/2 κούπες αλεύρι για ο.τ.χ.

1κουταλάκι μπεικιν

1/4 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 

1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια

1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας


Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπεικιν και το αλατι.

Χτυπήστε βούτυρο με τη μισή ζάχαρη (η μέλι) ν' αφρατέψει.

Συνεχίστε το χτύπημα ρίξτε ένα ένα τα κροκάδια και το ξύσμα.

Χτυπήστε ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, ( η μέλι ) σε μαρέγκα. 

Ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι μεσα στο χτυπημενο βουτυρο εναλλαξ με το χυμο πορτοκαλιου και κατοπιν τη μαρεγκα λιγη λιγη ανεκατευοντας απαλα χωρις να ξεφουσκώσει.

 Αλευρωστε ελαφρα τις ψηφιδες και φουντουκια κι ανεκατέψτε απαλα στη ζυμη.

Αδειαστε σε ταψακι με διαμετρο 35εκ στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι και ψηστε στους 175 για μια περιπου ωρα .

Αφου κρυωσει βαλτε το νομισμα τρυπώντας από κάτω και διακοσμήστε όπως σας αρέσει....

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου