2 Φεβ 2021



ΤΟ "ΤΡΕΛΟ ΜΕΛΙ" !!!

Το μέλι της Apis Dorsata Laboriosa, για τους Gurung, μία εθνότητα του Νεπάλ, αποτελεί μοναδικό προϊόν και χρησιμοποιείται για τη δράση του ως σιρόπι για το βήχα και ως αντισηπτικό.


Επιπλέον είναι ένα ισχυρό φάρμακο που ανακουφίζει από τους πόνους στις αρθρώσεις και αν ληφθεί σε μικρές δόσεις δημιουργεί ελαφριά ζάλη-νάρκωση. Η κατάποσή του σε μεγαλύτερες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε ένα τοξικό ταξίδι παραισθήσεων που μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από 24 ώρες!


Οι ψυχοτρόπες ιδιότητες του συγκεκριμένου  μελιού προκύπτουν από νευροτοξίνες που βρίσκονται στα λουλούδια των τεράστιων ροδόδεντρων, τα οποία ανθίζουν κάθε Μάρτιο και Απρίλιο σε βουνοπλαγιές του βόρειου τμήματος της κοιλάδας του Χονγκού.


Οι τοξίνες που περιέχονται στο μέλι επηρεάζουν το πνευμονογαστρικό νεύρο, που ελέγχει την καρδιά, τους πνεύμονες και τον πεπτικό σωλήνα. Επίσης οδηγούν όποιον το καταναλώσει σε περίεργες καταστάσεις συνείδησης και παραδοσιακά, υποστηρίζεται ότι το συγκεκριμένο μέλι βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις.

Παρενέργειες: ζαλάδα, ναυτία, διάρροια, απώλεια συνείδησης και ασυστολία, δηλαδή σταμάτημα του χτύπου της καρδιάς!

Οι επιδράσεις αυτές καταγράφονται ήδη από το 401 π.Χ., όταν Έλληνες στρατιώτες που διέρχονταν τη σημερινή Τουρκία, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, δηλητηριάστηκαν δοκιμάζοντας παρόμοιο μέλι.

Οι κυνηγοί του μελιού της Apis Dorsata Laboriosa, της μεγαλύτερης μέλισσας στον κόσμο, χρησιμοποιούν μια σκάλα με σχοινί από ίνες μπαμπού, για να φθάσουν ακόμη και σε ύψος 100 και πλέον μέτρων σε γκρεμούς από γρανιτικά πετρώματα. Στόχος τους το ιδιαίτερο κοκκινωπό μέλι που είναι γνωστό ως "τρελό μέλι", το οποίο, χάρη στις παραισθησιογόνες ιδιότητές του, πωλείται στις μαύρες ασιατικές αγορές περίπου έξι φορές πάνω από την τιμή του κανονικού μελιού!

[https://www.youtube.com/watch?v=dwtlNE_vHd8](https://www.youtube.com/watch?v=dwtlNE_vHd8&fbclid=IwAR0O62umOj0L7v6yIukMhNm-fC7mI1qVttwYQJqWPEQJKXU93FixSBPQmrc)

Επιμέλεια σύνταξης: Γρηγόρης Παπατάτσης Εκπαιδευτικός, Μελισσοκόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου