24 Δεκ 2020



Μπαμπάδες.

 Μπαμπαδάκια!! Αφρός....

Υλικά

5 αβγά

1 1/2 ποτήρι τσαγιού αλεύρι

1 ποτήρι ζάχαρη

μπέικιν

1 βανίλια

1/2 φλ. καφέ λικέρ ή κονιάκ


Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

χυμό μισού λεμονιού

Για τη γέμιση

1 φυτική σαντιγί

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και τέλος το λικέρ.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί με 12 θέσεις των καπκεικς και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Χλιαρό σιρόπι και κρύα μπαμπαδάκια, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και γεμίζουμε τους μπαμπάδες αφού τους κόψουμε πρώτα. 

Αν θέλουμε αλείφουμε με μαρμελάδα από πάνω, αφού πρώτα την αραιώσουμε με λίγο νερό......η με σαντιγί και κερασάκι όπως στις φωτογραφίες!!!!!

Υπέροχοι, αφράτοι και λαχταριστοί.

Να διευκρινίσω ότι σιροπιάζεται όλο το μπαμπαδάκι γιατί γίνεται πάρα πολύ ζουμερό.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου