6 Δεκ 2020



Παν κέικ.

ΠΑΝΚΕΪΚ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ....

Στέλιος Παρλιάρος!!

Ένα υγιεινό σνακ για το πρωινό μας, πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Και σίγουρα πιο light από τους λουκουμάδες.


ΜΕΡΙΔΕΣ

περίπου 16 κομμάτια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20΄

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

περίπου 20΄


ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα νωπή (όχι ξινομυζήθρα)

190 γρ. φρέσκο γάλα 1.5% λιπαρά

4 κρόκοι αυγών

4 ασπράδια αυγών

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το λάδωμα του τηγανιού

16 κ.γ. μέλι

κανέλα για το πασπάλισμα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα. Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα) προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα και έναν-έναν τους κρόκους. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν κάψει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Κάθε πάνκεϊκ φτιάχνεται με περίπου 3 κουταλιές, που ρίχνουμε τη μία πάνω στην άλλη. Παραδίπλα φτιάχνουμε κι άλλα πάνκεϊκ, αναλόγως πόσα χωράει το τηγάνι. Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τα βγάζουμε και τα στοιβάζουμε σε μια πιατέλα, σκεπάζοντάς τα με πετσέτα για να διατηρούνται ζεστά, μέχρι να ψήσουμε τις επόμενες δόσεις. Αν δούμε ότι κολλάνε οι τηγανίτες, λαδώνουμε ξανά το τηγάνι. Σερβίρουμε το καθένα με μία κουταλιά του γλυκού μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου