6 Δεκ 2020



Παστέλι.

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ.....

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200 γρ. σουσάμι

50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

300 γρ. μέλι

1/4 κ.γ. αλάτι

100 γρ. κουβερτούρα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ.

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίζει να αφρίζει βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.

Απλώνουμε σε ένα σκεύος (20x30 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει. Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε. 

Για να διατηρηθούν, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε κομμάτι!

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου