19 Αυγ 2017



Καπνός και επιπτώσεις στο μέλι

Από αναλύσεις που έγιναν στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ βρέθηκαν κάποιες ουσίες οι οποίες μεταφέρονται από τον καπνό που χρησιμοποιεί ο μελισσοκόμος στο μέλι. 

Οι ουσίες αυτές δεν είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Το είδος των ουσιών, η συγκέντρωσή και ο αριθμός τους εξαρτάται από την ποσότητα του καπνού που χρησιμοποιεί ο μελισσοκόμος και το είδος της καύσιμης ύλης που καίγεται στο καπνιστήρι. Οι πευκοβελόνες αφήνουν τις περισσότερες ουσίες και το κυπαρίσσι τις λιγότερες. Οι ουσίες που παραμένουν στο μέλι είναι τόσο περισσότερες όσο περισσότερα πλαίσια με ακάλυπτο μέλι υπάρχουν στο μελίσσι που τρυγιέται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου