19 Αυγ 2017



Συνθετικό Μέλι πλέον στην Ε.Ε.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΜΕΛΙΩΝ!!!

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν συνηθίσει και βαρεθεί να βλέπουν, στις ετικέτες τους κάθε μέρα , τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και χρώματα, αλλά όπως φαίνεται, είναι ώρα πλέον να "γευτούν" και το συνθετικό μέλι, το οποίο θα είναι σύντομα στα ράφια των αλυσίδων, λιανικής πώλησης.




Αυτό είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας ( που κρατήθηκε μυστική ) και της συνεργασίας εργαστηρίων βιομηχανιών πετροχημικών καθώς και επεξεργασίας τροφίμων και σύντομα τεχνητό μέλι θα μπορεί να παράγεται μαζικά, προκειμένου να διατίθεται στην αγορά από το 2016.


Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή από τους προέδρους της Επιτροπής Δεοντολογίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση και ήταν αναπόφευκτο. Βλέπουμε ότι στην παραγωγή μελιού, υπάρχει σταθερή μείωση, εδώ και πολλά χρόνια, αιτία η απότομη μείωση του αριθμού των μελισσοσμηνών, η χρήση των φυτοφαρμάκων ή η κακή άσκηση πρακτικής μελισσοκομίας. Το μέλι δεν θα είναι νοθευμένο αλλά τεχνητό, δηλαδή χημικό.
Το τεχνητό μέλι θα έχει υψηλή τιμή, καθώς η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη της προσφοράς. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους καταναλωτές ( και τα συμφέροντά μας θα προσθέσω εγώ ) προσφέροντας υγιεινή και ποιότητα δήλωσε ο κοσμήτορας της επιτροπής Renato Scarpia!!
Οι μέλισσες απειλούνται με εξαφάνιση σε παγκόσμιο επίπεδο και αντί να ληφθoύν μέτρα που να περιορίσουν το γεγονός, βγαίνουν οι ρομποτικές μέλισσες από την Monsanto και τώρα το τεχνητό μέλι!!
Η παραγωγή μελιού χωρίς τις μέλισσες.
Dylan Argibo ένας οραματιστής, καινοτόμος ο οποίος ανησυχεί για το περιβάλλον και τις πηγές τροφίμων των ανθρώπων μας λέει περισσότερα για τα διάφορα στάδια της παραγωγής συνθετικού μελιού.
Για να μην το κουράζουμε, η συνταγή είναι απλή!! Ζάχαρη άχνη αποθηκεύεται σε ένα δοχείο που περιείχε λίγο νερό, και στη συνέχεια το δοχείο τοποθετείται σε μια πηγή θερμότητας. Μετά από λίγα λεπτά, η ζάχαρη μετατρέπεται σε καραμέλα.
Βλέπετε γλυκόζη, ζάχαρη και με τη βοήθεια της θερμότητας, κάναμε καραμέλα, η οποία σε χημικό επίπεδο είναι σχεδόν το ίδιο με το πραγματικό μέλι. Αυτό είναι το μυστικό μας λέει ο Dylan μέσα από ένα πλατύ χαμόγελο.
Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η παραγωγή τεχνητού μελιού μπορεί να εγείρει αμφιβολιών μεταξύ των καταναλωτών και να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών μεταξύ των μελισσοκόμων. Από την άλλη πλευρά όμως η παραγωγή συνθετικού μελιού πραγματοποιείται υπό αυστηρό έλεγχο στη βιομηχανική διαδικασία, και οι κατασκευαστές μπορούν να εξασφαλίσουν ότι το τελικό προϊόν δεν θα έχει βλαβερές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φυτοφαρμάκων.
Οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι η χρυσή εποχή της παραγωγής της μέλισσας μένει πίσω μας. Είναι λυπηρό, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, καταλήγει ο Dylan Argibo.

πηγη: bhpcelar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου