7 Οκτ 2020



Παγωτό.

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 🍯 ΜΕΛΙ... 

Το ωραίο με αυτό το παγωτό είναι που όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται ωμά, άρα παίρνουμε όλες τις θρεπτικές τους ουσίες. 

Επίσης, γλιτώνουμε τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας άλλη μια εξαιρετική τροφή, όπως είναι το μέλι... Τέτοιο παγωτό μπορείτε να καταναλώνετε χωρίς ενοχές. 

Για τα παιδιά είναι ένα σούπερ γλυκό που έχει μόνο οφέλη να τους δώσει. 

Με μέτρο πάντα φυσικά. 

Δεν έχει βέβαια τη βελούδινη υφή που έχουν τα παγωτά του εμπορίου, αλλά δεν έχει και τα χάλια υλικά τους, ούτε τα πρόσθετα και τη ζάχαρη.

Να προτιμήσετε γάλα κατσικίσιο. 

Επίσης για όσους δεν πίνουν γάλα, γίνεται ωραιότατο αντικαθιστώντας με γάλα καρύδας. 

Για τους πιο ενημερωμένους και όσους θέλουν να κάνουν το γλυκάκι σούπερ αντιοξειδωτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για σκόνη κακάο, τριμμένο ωμό κακάο.......

Απλά μπορεί να χρειάζεται λίγο μέλι παραπάνω. 

ΥΛΙΚΑ

βιολικό γάλα κατσικίσιο ή γάλα αγελάδας

ή γάλα καρύδας

1 ½  φλυτζάνι βιολογική κρέμα γάλακτος ή γάλα

¼ φλυτζανιού αβοκάντο

½ κακάο σκόνη ή ωμό κακάο

¼ φλυτζανιού μέλι 

2 κουταλάκια εκχύλισμα ή ¼ κουταλάκι φυσική βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, να γίνουν κρέμα (να μη μείνουν κομμάτια από το αβοκάντο).

Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ και μείνουν κομμάτια από το αβοκάντο, περάστε το μίγμα από ένα σουρωτήρι για να αποκτήσει ομοιογένεια.

Βάζουμε το σοκολατένιο μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Άν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος στην κατάψυξη.. και ίσως χρειαστεί να ανακατευτεί με το σύρμα δύο έως τρεις φορές την πρώτη ώρα..

Μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως, άν είναι από παγωτομηχανή...

Για να το σερβίρουμε, χρειάζεται να το βγάλουμε από την κατάψυξη για λίγη ώρα να ξεπαγώσει.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου