"Ψωμάκι" κανέλας με σταφίδες και αμυγδαλοβούτυρο γιατί.......
ο Κυριακάτικος καφές θέλει το γλυκάκι του
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
200 γρ αλεσμένη βρώμη 50γρ αλεύρι αμυγδάλου
2κ.γλυκού κανέλα
1 κ.γλυκου baking powder
Λίγο αλάτι
1 φλιτζ γάλα αμυγδάλου + 1κ.σ επιπλέον..
- 1 αυγό (ή 1 chia egg ή flaxseed egg για vegan εκδοχή)
1/2 φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο (ή ταχίνι)
1/2 φλιτζ. στέβια η 1 φλυτζ μέλι
1 φλιτζ. σταφίδες (+ έξτρα για σερβίρισμα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δύο άλευρα, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το αμυγδαλοβούτυρο, το αυγό (ή το chia/flaxseed egg) και την στέβια, η το μέλι.
Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά και προσθέτουμε και τις σταφίδες
Ψήνουμε για 35-40.
Χωρίζουμε σε 8-10 φέτες
Σερβίρουμε με μέλι, έξτρα αμυγδαλοβούτυρο και
καρύδια.....
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου