27 Σεπ 2020



"Ψωμάκι" κανέλας με σταφίδες και αμυγδαλοβούτυρο

 "Ψωμάκι" κανέλας με σταφίδες και αμυγδαλοβούτυρο γιατί....... 

ο Κυριακάτικος καφές θέλει το γλυκάκι του



ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:


200 γρ αλεσμένη βρώμη 50γρ αλεύρι αμυγδάλου

 2κ.γλυκού κανέλα

1 κ.γλυκου baking powder

Λίγο αλάτι

1 φλιτζ γάλα αμυγδάλου + 1κ.σ επιπλέον..

- 1 αυγό (ή 1 chia egg ή flaxseed egg για vegan εκδοχή) 

1/2 φλιτζ. αμυγδαλοβούτυρο (ή ταχίνι)

1/2 φλιτζ. στέβια η 1 φλυτζ μέλι 

1 φλιτζ. σταφίδες (+ έξτρα για σερβίρισμα )



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C 

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δύο άλευρα, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το αμυγδαλοβούτυρο, το αυγό (ή το chia/flaxseed egg) και την στέβια, η το μέλι.



Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά 

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά και προσθέτουμε και τις σταφίδες 

Ψήνουμε για 35-40.

Χωρίζουμε σε 8-10 φέτες

Σερβίρουμε με μέλι, έξτρα αμυγδαλοβούτυρο και

καρύδια.....

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου