27 Σεπ 2020



Δηλητήριο μέλισσας.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΣ!!!

Πολλοί μελισσοκόμοι διατηρούν μελίσσια χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει το δηλητήριο της μέλισσας στον ανθρώπινο οργανισμό.



Τελικά ποιά είναι η αλήθεια πάνω σε αυτό το θέμα; 

Κάνει καλό η κακό; 

Φίλες και φίλοι το δηλητήριο της μέλισσας είναι ένα πραγματικό φάρμακο για τον ανθρώπινο οργανισμό, και αν γίνεται με μέτρο τα οφέλη είναι τεράστια. 

Δείτε μερικές από τις πιο γνωστές ιδιότητες που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά:



ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος, βελτιώνει την δύναμη της καρδιάς, βελτιώνει την διαπερατότητα των αγγείων και ενισχύει την φυσική δύναμη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Έχει εξαιρετικά ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και το ρυθμίζει. 

Έχει αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, ισχυρά αναλγητική και αντιβακτηριδιακή δράση. 

Βρίσκει νέους δρόμους και συντομεύει την κίνηση μεταξύ των νευροδιαβιβαστών. 

Είναι αντισπασμωδικό, αυξάνει την οξυγόνωση των πνευμόνων και προσφέρει ένα συνολικό αίσθημα τόνωσης και πνευματικής ανάτασης.

Το δηλητήριο είναι 60 φορές πιο δραστικό από την κορτιζόνη, σε διάφορες παθήσεις.

Σχετικά με το αναπνευστικό σύστημα, δίνει άριστα αποτελέσματα στο άσθμα, στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και στο εμφύσημα.

Τα τσιμπήματα γύρω από μια δερματική ουλή είναι ικανά να την «σβήσουν» σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και να αποκαταστήσουν το δέρμα, δεδομένου ότι το δηλητήριο έχει την ικανότητα να δημιουργεί νέα αγγεία στην περιοχή. 

Θεραπεύει τα εκζέματα, τα τοπικά έλκη. Εφαρμόζεται σε δερματικούς όγκους όπως ο καρκίνος του δέρματος με τσιμπήματα γύρω γύρω από αυτόν, τα οποία μπορούν να τον εξαφανίσουν σταδιακά. 




Είναι πολύ ωφέλιμο στην ψωρίαση με τα αποτελέσματα να είναι άλλοτε καλά και άλλοτε ουδέτερα.

Είναι πασίγνωστα τα αποτελέσματα του δηλητηρίου στον ερυθροματώδη λύκο και στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Βοηθάει στο καρδιαγγειακό σύστημα, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, θεραπεύει τις αρρυθμίες, την αρτηριοσκλήρυνση και τις φλεγμονές των αρτηριών. 

Δίνει άριστα αποτελέσματα σε μολύνσεις από ιούς και βακτήρια. 

Το τσίμπημα της μέλισσας, ήδη χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία, προληπτικά ως αντι-γριππικό εμβόλιο σε μικρά παιδιά και μεγάλους.

Βοηθά πολύ σε χρόνιους   πόνους, στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα παύει τον πόνο και βοηθά στην υποχώρηση του ιστού που υπεραναπτύχθηκε και πιέζει τα νεύρα και τα αγγεία. Βοηθάει στην ισχιαλγία σε διάφορες νευρίτιδες, ινομυαλγίες κλπ. Θεραπεύει το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης. Θεραπεύει τενοντίτιδες και επικονδυλήτιδες και άλλες φλεγμονές.

Το δηλητήριο είναι πολύτιμο σε όλες τις ρευματοειδής παθήσεις όπως η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα, η ψωριακή αρθρίτιδα, ενώ η ουρική αρθρίτιδα (ποδάγρα), μπορεί να θεραπευτεί με λίγα τσιμπήματα και κατάλληλη διατροφή.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Στις καρδιακές και νεφρικές ανεπάρκειες απαιτείται συνεργασία με ιατρική ομάδα, καθώς πρέπει να βρεθεί η ισορροπία Δηλητηρίου–Ασθένειας.

Αυτό ισχύει και για τον ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη, όπου το δηλητήριο μελισσών τον κάνει ασταθή.

Τέτοιες ομάδες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως στην κοντινή Ρουμανία.

Αντένδειξη υπάρχει όταν κάποιος πάσχει από Υπερθυρεοειδισμό ή τον ασταθή θυρεοειδισμό τύπου Hasimoto και από Υποεπινεφριδιακή λειτουργία.

Επίσης, αντενδείκνυται σε ασταθείς ψυχιατρικές καταστάσεις (ψυχώσεις), στην φυματίωση, στην κίρρωση ήπατος, όταν υπάρχει έντονο άγχος, στα πεπτικά έλκη και όταν κάποιος παίρνει αντι-υπερτασικά φάρμακα με β’ υποδοχείς, μιας και η αδρεναλίνη που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπισή ενδεχόμενου αναφυλακτικού σοκ, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου