27 Σεπ 2020



Ριζόγαλο.

ΡΥΖΟΓΑΛΟ....ένα εύκολο, γρήγορο  και υγιεινό γλυκό!

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες): 

4 φλ. γάλα 1.5%

1% φλ. νερό

1 βανίλια

4 κ.σ μέλι

1 φλ. καστανό ρύζι (ή και λευκό)

1 κ.σ. κορν φλάουρ (ή αλεύρι)

κανέλα (για πασπάλισμα)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει.

Αφού βράσει το νερό ξεπλύνετε το ρύζι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το νερό.

Βράζετε παράλληλα 3 - 2 φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το προσθέτετε στο ρύζι.

Ανακατεύετε το μείγμα και το αφήνετε να βράσει για 20'. 

Στο υπόλοιπο γάλα διαλύετε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το προσθέτετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Αφήνετε να βράσει μέχρι να πήξει.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου