7 Σεπ 2020



Καλοκαιρινό αφράτο κέικ με σύκα, καρύδια και μέλι.

 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΛΙ...



ΥΛΙΚΑ:

-350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο

-220 γρ. ζάχαρη η 190 γρ.μέλι.

3 αυγά

-160 γρ. γάλα

-1 πρέζα αλάτι

-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

1/2 ποτήρι καρύδια

-15 σύκα

-αμύγδαλο φιλέ 



ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

1)Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε  το αλάτι, τη βανίλια και το μπεικιν και τα ανακατεύουμε  όλα μαζί.

2)Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη, είτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, η τό μέλι.

 Προσθέτουμε το ηλιέλαιο  και το γάλα και ανακατεύουμε.

3)Στο μπολ με τα υγρά προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε όσπου να απορροφηθεί το αλεύρι.

4)Διαλύουμε τα καρύδια στο μουλτι και κόβουμε σε κομμάτια τα μισά σύκα. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

5)Σε ένα τσερκι με διάμετρο 22 cm με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το μείγμα του κέικ. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σύκα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, καρύδι τριμμένο και αμύγδαλο φιλέ. 

Αφήνουμε τα σύκα στην επιφάνεια χωρίς να τα πιέσουμε έτσι ώστε να μην  βουλιάξουν

6)Ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς και για 45 λεπτά στους 180.

Κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!!

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου