13 Δεκ 2018



Κατάψυξη σπέρματος κηφήνων.

Ήδη από το 1970 άρχισαν οι επιστημονικές προσπάθειες για την κατάψυξη του σπέρματος των κηφήνων ώστε να χρησιμοποιηθεί με άνεση χρόνου στην παραγωγή και βελτίωση των βασιλισσών.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν ότι η βιοσημότητα του σπέρματος ήταν χαμηλή κατανάλωση στη σπερματοθήκη της βασίλισσας μετά από σχετικές διεργασίες έμειναν μόνο περίπου 500.000 σπερματοζωάρια. 
Ο αριθμός αυτός κάτω από φυσικές συνθήκες ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια. Έτσι οι έρευνες στράφηκαν προς αυτού του προβλήματος και επιτεύχθηκε ο αριθμός των ζώντων σπερματοζωαρίων να ανέλθει πλέον στα 3,5 εκατομμύρια, χάρις σ'ενα διάλυμα το οποίο αφαιρεί το νερό από τον περιβάλλοντα χώρο των σπερματοζωαρίων και έτσι τα προστατεύει. 
Διότι το νερό όταν καταψύχεται κρυσταλλώνει και διαστέλλεται, με αποτέλεσμα να καταστρέφει τα σπερματοζωάρια. Η μέθοδος μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί από τους βασιλοτρόφους. ,έχει δημιουργηθεί ήδη ένα βαλιτσάκι που περιέχει όλα τα απαραίτητα για την κατάψυξη αντικείμενα και το διάλυμα, στην τιμή των 178.5 €.
Όλα αυτά στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHES BIENEN JOURNAL 7/2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου