ΥΛΙΚΑ:
200ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ, Η 170ΓΡ ΜΈΛΙ.
4 ΑΒΓΑ,
180 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ,
240 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ,
350 ΓP ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ,
1 ΚΟΥΤ. ΓΛ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ,
1/2 ΚΟΥΤ.ΓΛ.ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ,
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ,
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
20 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ, ΤΗ ΣΟΔΑ ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ
ΚΕΙΚ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ
ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ
ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ
ΓΛΑΣΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΚ.....
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου