ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
150 ml γάλα φρέσκο
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
10 γρ. φρέσκο θυμάρι (προαιρετικό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το θυμάρι και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά.
Σουρώνουμε το γάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, μπολ.
Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το "σύρμα" (ή το μίξερ ή αν θέλουμε το βάζουμε στην παγωτομηχανή).
(Προσωπικά, επειδή το ξέχασα στην κατάψυξη, το ανακάτεψα με το "σύρμα" μετά από 4 ώρες, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, για μία και μοναδική φορά, γιατί μετά κοιμήθηκα και το έβγαλα από την κατάψυξη σήμερα το απόγευμα! Εεεε λοιπόν, η υφή του έγινε κρεμώδης και χωρίς κρυστάλλους πάγου!)
Διαβάζοντας, βέβαια, ένα άρθρο του διάσημου Ιταλού τζελατιέρη G. Scaringella, έμαθα ότι αυτό οφείλεται στο μέλι που εμποδίζει τη δημιουργία των κρυστάλλων πάγου, μειώνοντας έτσι τον όγκο του μέσα στη μάζα του παγωτού.
Η κανονική διαδικασία είναι να το χτυπήσουμε 3-4 φορές ανά δύο ώρες αλλά πιστέψτε με και δοκιμάστε το και χωρίς τόσες φορές "χτύπημα"... δεν το έχει ανάγκη!!!
* Μπορούμε εάν θέλουμε να σερβίρουμε το συγκεκριμένο παγωτό με μέλι, καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, σουσάμι καβουρντισμένο, ψιλοκομμένο παστέλι ή ακόμα και θρυμματισμένα μπισκότα της αρεσκείας μας.
* Εάν πρόκειται να το καταναλώσουν παιδιά και μάλιστα παιδιά με χαμηλό βάρος, μπορούμε να θρυμματίσουμε μπισκότα Μιράντα ή Petit Beurre και να τα αναμίξουμε στο παγωτό για να έχει περισσότερες θερμίδες.
* Επίσης, εάν δεν θέλουμε να έχει γεύση θυμαριού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι δικό μας...
(Χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το θυμάρι)
Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου