20 Οκτ 2020



Σοκολατάκια.

 ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ:

•125 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας (1 συσκευασία) 

2 μεγάλες χούφτες τριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα 

•Αμυγδαλοβούτυρο (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

χτυπάμε στο μουλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα . 

Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα και απλώνουμε μια λεπτή στρώση στα φορμάκια μας.

Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά μέχρι να παγώσουν . 

•Αφού παγώσουν τα αφαιρούμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και το αμυγδαλοβούτυρο στο κέντρο τους.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μια λεπτή στρώση κουβερτούρας και τα τοποθετούμε ξανα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. 

"Μόλις παγώσει είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε......

✓Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία με οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμείτε. 

✓Στη θέση του αμυγδαλοβούτυρου μπορείτε να προσθέσετε ταχίνι ή βούτυρο άλλου ξηρού καρπού. 

✓Βγάζοντας τα από την κατάψυξη τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Γίνονται παρά πολύ γρήγορα ειδικά αν η κατάψυξη σας είναι σε καλή κατάσταση.

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου