11 Σεπ 2020



Σιροπιαστό γιαουρτογλυκό με μέλι.

 ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΌ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ.. ΜΕ 🍯 ΜΕΛΙ..

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 φλ.τσ. ΜΈΛΙ 

1 φλ.τσ. ηλιέλαιο

2 βανίλιες

400 γρ. φάρινα



ΣΙΡΟΠΙ:

3 ΜΕΛΙ 

2 φλ.τσ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε ένα κατσαρολάκι ριχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση αφήνουμε για 5' λεπτά να βράσει το σιρόπι. 

Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ..

Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη βανίλια, το λάδι και το γιαούρτι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά χτυπώντας για αλλά 3'λεπτά να ενωθούν καλά τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40' με 60' λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε τα τραβήξει το σιρόπι και κόβουμε σε κομμάτια.



Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη, μπορούμε να το συνδυάσουμε με παγωτό παρφέ κρέμα....

η γλυκό του κουταλιού, σερβίρουμε και.... φυσικά απολαμβάνουμε....

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου