11 Σεπ 2020



Μουσταλευριά.

Μελαλευριά (μουσταλευριά με μέλι)

Επιθυμήσατε μουσταλευριά αλλά δεν έχετε μούστο; 

Αντί για μούστο μπορούμε να βάλουμε μέλι και να φτιάξουμε μια απομίμηση μουσταλευριάς. 



ΥΛΙΚΑ

1 φλ. αλεύρι 

5 φλ. νερό 

1 φλ. μέλι 

1 φλ. ζάχαρη (όχι γεμάτο) 


Για πασπάλισμα: 

καρύδια χοντροκομμένα

σουσάμι ψημένο 

κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε (πριν προλάβει να ζεσταθεί) το νερό με το αλεύρι με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως. 

 Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε κι αυτή.

 Τέλος, βάζουμε και το μέλι και το διαλύουμε μέσα.

Όταν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε με την κουτάλα και ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει.

 Μόλις πήξει καλά είναι έτοιμο για να το βγάλουμε.

 Σερβίρουμε στα μπολάκια.

Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια, σουσάμι και κανέλα. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ...

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου