10 Αυγ 2020



Μπάρες με Μέλι, Σοκολάτα και Ξηρούς Καρπούς.

Μπορείς την ώρα της λιγούρας να δοκιμάσεις μία μπάρα ξηρών καρπών με σοκολάτα και μέλι παρά να ανοίξεις ένα πακέτο με πατατάκια 😚😚😚


Την συγκεκριμένη μπάρα τίμησέ την ακόμη και για το πρωινό σου γεύμα ή την ώρα του σνακ στο γραφείο.

Μην μπεις καν στη σκέψη για τον αν είναι ή όχι χορταστική. 

Η απάντηση είναι θετική και ή γεύση θεϊκή ☺️☺️


ΥΛΙΚΆ:

3/4 φλιτζάνι μέλι

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 φλιτζάνι φρυγανισμένα φιστίκια

1 φλιτζάνι ακατέργαστα αμύγδαλα

1/2 φλιτζάνι φρυγανισμένα φιστίκια

1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα κάσιους

2 κουταλιές της σούπας σπόρους σουσάμι

300-250 γρ. μαύρη σοκολάτα

αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο Κελσίου και τοποθέτησε πάνω στο ταψί σου ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξε μέσα τη ζάχαρη, το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακάτεψέ τα ελάχιστα. Έπειτα βράσε τα υλικά για 3-4 λεπτά και έπειτα ρίξε μέσα και την βανίλια.

Όσο το μείγμα βράζει άπλωσε (ομοιόμορφα) πάνω στο αντικολλητικό χαρτί τους ξηρούς καρπούς όπως και το σουσάμι. 

Ύστερα, ρίξε το μείγμα με το μέλι από πάνω και πρόσεχε ώστε να καλυφθεί κάθε επιφάνεια.

Βάλε το ταψί στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ώσπου οι ξηροί καρποί να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Όσο πιο πολύ ψηθούν , τόσο πιο σκληρές θα είναι οι μπάρες. 

Μόλις βγάλεις το ταψί από το φούρνο, άσε το μείγμα να κρυώσει και έπειτα κόψε το σε ράβδους με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Τέλος, βουτάς την κάθε μπάρα ξεχωριστά σε ζεστή μαύρα σοκολάτα ή απλά ρίχνεις από πάνω με μία κουτάλα. Αναλόγως πόση ποσότητα σοκολάτα θες.....


Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου