23 Δεκ 2019



Γύρη.

Η γύρη αποτελεί την πρωτεϊνική τροφή των μελισσών ,την οποία συλλέγουν από τους στήμονες των φυτών,την μεταφέρουν στην Κυψέλη με τη μορφή σβόλων ,όπου και την αποθηκεύουν, προκειμένου να καλύψουν στη συνέχεια τις διατροφικές τους ανάγκες .

Το προϊόν αυτό ,είτε με τη μορφή των σβόλων, είτε με τη μορφή της αποθηκευμένης γύρης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή των ανθρώπων αλλά και παραγωγικών ζώων, στο χώρο της Ιατρικής, αλλά και της κοσμετολογίας.
Επειδή η γύρη μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις θα πρέπει φάρμακα ή καλλυντικά που περιέχουν γύρη να περιλαμβάνουν στην ετικέτα την προειδοποίηση ότι 《το προϊόν περιέχει γύρη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις》 και να συστήνεται η δοκιμαστική λήψη ή εφαρμογή πριν τη χρησιμοποίηση τους. 
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αλλεργιών εμφανίζονται όταν η γύρη έρθει σε επαφή με τις βλεννογόνες μεμβράνες και όχι όταν η γύρη έρθει σε επαφή με το κυρίως πεπτικό σύστημα γι' αυτό και η κατανάλωση επικαλυμμένων χαπιών και κάψουλων μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης τέτοιων επιπλοκών

πηγη: (Απόσπασμα από άρθρο της Χρύσας Τανανάκη -Προϊόντα από γύρη-).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου