20 Νοε 2019



Οι μέλισσες εντοπίζουν τα ηλεκτρικά πεδία των λουλουδιών.

Ο ήλιος φωτίζει τα πάντα στην κυριολεξία. 
Ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που παράγεται με τη φωτοσύνθεση, κατευθύνεται στην παραγωγή όμορφων, πολύχρωμων λουλουδιών ,σχεδιασμένα να προσελκύουν επικονιαστές και αρωματικών χυμών( Νέκταρ )που έχουν τον ίδιο σκοπό.
Αριστερά η σπειροειδής κατανομή του γόνου της αυστραλιανής μέλισσας tetragonula carbonaria , δεξιά καλλιτεχνική απεικόνιση του Γαλαξία μας🐝

Και παρόλο που τα ανθρώπινα μάτια δεν μπορούν να το εντοπίσουν, λουλούδια κατευθείαν η ενέργεια σε ένα ηλεκτρικό πεδίο, που οι μέλισσες ανιχνεύουν η (βλέπουν). Συνήθως τα λουλούδια έχουν αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο και οι μέλισσες θετικό. Αυτό σημαίνει ,ότι το αρνητικό φορτίο της γύρης, για παράδειγμα έλκεται από το θετικό φορτίο της μέλισσας. Σημαίνει ακόμη πως όταν η μέλισσα επισκέπτεται ένα λουλούδι, το ηλεκτρικό φορτίο του λουλουδιού προσωρινά μεταβάλλεται. Κάποιες μέλισσες αντιλαμβάνονται την αλλαγή αυτή την Τάση και καταλαβαίνουν, χωρίς να πλησιάσουν, πώς το λουλούδι έχει πρόσφατα λεηλατηθεί και δεν αξίζει Προς το παρόν να το επισκεφτούν τώρα. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός και εκλεπτυσμένος διακανονισμός μεταξύ των μελισσών και των φυτών.
Απόσπασμα από μία Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση nature.

πηγη:Econews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου