19 Ιαν 2018



Τι σκοτώνει τις μέλισσες.

Τα δημοφιλή φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα σκοτώνουν τις μέλισσες, τα ευρήματα σπουδών.

Η εξαφάνιση και η πιθανή εξαφάνιση εκατοντάδων ειδών μελισσών από τη Βόρεια Αμερική έχει αναφερθεί ως «μυστήριο», αλλά τώρα οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν φτάσει στο κατώτατο σημείο του προβλήματος, καθώς επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος φόβος.
Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν κατηγορήσει τις αγροχημικές εταιρείες όπως η Monsanto, καθώς τα προϊόντα τους υποψιάζονται ότι είναι η πηγή των θανάτων μελισσών, αυτό επιβεβαιώνεται τώρα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις διενήργησαν μελέτες για τη συμπεριφορά των μελισσών και διαπίστωσαν κάποια ανησυχητικά αποτελέσματα. 

Οι μέλισσες βρέθηκαν να προσελκύονται από τρόφιμα που περιέχουν φυτοφάρμακα της Monsanto και μυκητοκτόνο χλωροθαλονίλη πολύ περισσότερο από ό, τι προσελκύονταν σε απλό σιρόπι ζάχαρης, την αρχική τους πηγή τροφής.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γεύσεις των μελισσών έχουν μεταβληθεί με την πάροδο του χρόνου και τώρα προσελκύονται από τρόφιμα που είναι πολύ χειρότερα γι 'αυτούς, τα σκοτώνει μακροπρόθεσμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μέλισσες απωθούνται από το Roundup και την χλωροθαλονίλη σε υψηλές συγκεντρώσεις, αλλά ήταν περισσότερο από ευτυχείς να πηγαίνουν όταν στο φαγητό τους υπήρχαν μικρότερες ποσότητες.
Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής May Berenbaum από το τμήμα της εντομολογίας του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις δήλωσε:
"Οι μέλισσες είναι σαν τους ανθρώπους, επειδή μερικές φορές τους αρέσουν τα πράγματα που δεν είναι απαραίτητα καλά γι 'αυτούς"
«Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι τα μυκητοκτόνα επηρεάζουν μόνο τους μύκητες», «Αλλά οι μύκητες είναι πολύ πιο στενά συνδεδεμένοι με τα ζώα από ό, τι είναι για τα φυτά. Και οι τοξίνες που διαταράσσουν τις φυσιολογικές διεργασίες στους μύκητες μπορούν επίσης να τις επηρεάσουν στα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των εντόμων. "
Τα μυκητοκτόνα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για τον πληθυσμό των μελισσών, τα οποία οι χημικές ουσίες συλλέγονται από τις μέλισσες και τοποθετούνται στην κυψέλη, διαπιστώθηκε ότι είναι η πλέον διαδεδομένη, μολυντική ουσία που εμφανίζεται στις κυψέλες των μελισσών.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό είναι «ανησυχητικό» καθώς υποθέτουν ότι τα μυκητοκτόνα εμποδίζουν τις μέλισσες να μετατρέψουν άλλες βλαβερές χημικές ουσίες στο περιβάλλον, γεγονός που οδηγεί στο να τις καταστρέφονται από ασθένειες που κάποτε δεν θα ήταν επιβλαβείς για αυτές.
Μια άλλη πρόσφατη μελέτη συνέδεσε επίσης τα μυκητοκτόνα με την πτώση των αριθμών των μελισσών. Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι τα μυκητοκτόνα, όπως η χλωροθαλονίλη, συνδέονταν με παραφυτικά φυτά τα οποία σκοτώνουν τις μέλισσες με ανησυχητικό ρυθμό.
Οι αγροχημικές εταιρείες αρνούνται τη σύνδεση μεταξύ των προϊόντων τους και των μειωμένων αριθμών των μελισσών, αλλά τα στοιχεία δεν μπορούν να αγνοηθούν για πολύ ακόμα. Έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την υγεία των μελισσών, καθώς οι αριθμοί έχουν πέσει και τώρα υπάρχει υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας στις 20 Μαΐου.


πηγη: itrustnaturalcures.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου