19 Ιαν 2018



Θεραπεία βαρρόα με ΟΟ και Θυμόλη.



Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην εξάτμιση σε υψηλή θερμοκρασία ενός διαλύματος της δραστικής ουσίας (θυμόλη, οξαλικό οξύ) με διαλύτη οινόπνευμα (αιθανόλη 96%).
Η εντατική εξάτμιση της δόσης της δραστικής ουσίας σε συνδυασμό με ισχυρή ερεθιστική επίδραση (βαριά κυκλοφορία των μελισσών, η οποία οδηγεί σε καλύτερη καταπολέμηση θρυμματισμό των ακάρεων) που προκαλείται από την εξάτμιση του διαλύτη, παρέχει θεραπείες υψηλής απόδοσης.
Η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον (βιο) προϊόντων.

Διαδικασία για την προετοιμασία του σκευάσματος:

15 γραμ. Οξαλικού οξέος προστίθενται σε 100 κ.εκ. οινόπνευμα (96%), για να θερμανθεί η ανάδευση σε bain-marie (θερμοκρασία 40-50 ° C) μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διάλυση των όξινων κρυστάλλων. 

Στο διάλυμα που προέκυψε προσθέστε 10 γραμμάρια θυμόλης και αναδεύετε μέχρι την πλήρη διάλυση. Το διάλυμα της αναφερθείσας σύνθεσης εξατμίζεται καλά χωρίς να σχηματίζονται κρύσταλλοι  οξαλικού οξέος στο σύστημα ή στον σωλήνα κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.
Κάθε αποικία θα υποβληθεί σε επεξεργασία με 2-4 ml διαλύματος ανάλογα με το μέγεθός του.
Αν υπάρχει γόνος στη κυψέλη, η θεραπεία πραγματοποιείται τέσσερις φορές με διάστημα 3 ημερών. Η συμμόρφωση του διαστήματος της θερινής θεραπείας (λόγω της βιολογίας του ακάρεως Varoa) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταστροφή του ακάρεως που εξέρχεται από την μέλισσα.

Σε μια εποχή φθινοπώρου χωρίς γόνο, είναι προτιμότερο να διεξάγεται επεξεργασία σε θερμοκρασία αέρα 2-8 ° C. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλα τα ακάρεα, που έπεσαν κάτω χωρίς να έρθουν σε επαφή με τις μέλισσες, πεθαίνουν. Αρκεί να κάνετε τη θεραπεία 1-2 φορές σε διαστήματα 3-4 ημερών. Είναι προτιμότερο να εισχωρήσετε στην φωλιά των μελισσών με ένα διάστημα 5-10 λεπτών και να σπάσει η μελισσόσφαιρα ώστε να βελτιωθεί η επαφή των μελισσών ολόκληρης της αποικίας με τον καπνό.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πλέγμα mitecatching κατά τη διάρκεια της θεραπείας με οποιαδήποτε φάρμακα και τρόπους. Η ύπαρξη πλεγμάτων μειώνει στο ελάχιστο την εμφάνιση ανθεκτικών ακάρεων σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο, αυξάνει την επεξεργασία απόδοσης.

Πριν και μετά την τελική φθινοπωρινή θεραπεία, οι οικογένειες των μελισσών θα πρέπει να ελέγχονται αναγκαστικά για το θέμα των ακάρεων.


πηγη: apis-donau.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου