2 Νοε 2017



Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μέλι κάθε μέρα.

Αυτά τα οκτώ πράγματα θα συμβούν στο σώμα σας αν τρώτε το μέλι κάθε μέρα.

Προσπαθούμε πάντα να βρούμε το τέλειο προϊόν που θα μπορούσε να γίνει ένα μαγικό χάπι για το σώμα μας, ενώ επίσης θα ήταν  νόστιμο και ευχάριστο.Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι η κανονική του κατανάλωση θα καθαρίσει το σώμα σας από διάφορες τοξίνες. 
Επιπλέον, οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση του δέρματός σας.

Αυτά τα οκτώ πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν στο σώμα σας εάν τρώτε μέλι κάθε μέρα:

Απώλεια βάρους

Αν παρακολουθείτε το βάρος σας, οι γιατροί συστήνουν να αποκλειστούν όλα τα γλυκά με βάση τη ζάχαρη - αλλά όχι το μέλι. 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζάχαρη που υπάρχει στο μέλι έχει διαφορετική σύνθεση από αυτή που υπάρχει σε άλλα γλυκαντικά. 
Το μέλι ενισχύει το μεταβολισμό σας, το οποίο είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους.
Καθαρότερο δέρμα

Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι η κανονική του κατανάλωση θα καθαρίσει το σώμα σας από διάφορες τοξίνες. 
Επιπλέον, οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες θα βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση του δέρματός σας.

Χαμηλό επίπεδο χοληστερόλης

Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερόλη. 
Το αντίθετο: τα συστατικά συστατικά και οι βιταμίνες συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η καθημερινή κατανάλωση μελιού έχει ευεργετική επίδραση στο επίπεδο των αντιοξειδωτικών ενώσεων στο σώμα που μπορούν να καταπολεμήσουν την υπερβολική χοληστερόλη.

Ισχυρότερη καρδιά

Η έρευνα δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μέλι μπορούν να αποτρέψουν τη στένωση των αρτηριών. 
Ανάλογα με τον τόπο εμφάνισης, η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, υποβάθμιση μνήμης ή πονοκεφάλους. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λίγες κουταλιές μέλι θα είναι αρκετό για να αποφευχθεί αυτό.

Βελτιωμένη μνήμη

Άλλες έρευνες αποδεικνύουν την ικανότητα του μελιού να καταπολεμά το άγχος, να αποκαταστήσει το κυτταρικό αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα και ως εκ τούτου να βελτιώσει τη μνήμη. 
Εκτός αυτού, το ασβέστιο που περιέχεται στο μέλι απορροφάται εύκολα από τον εγκέφαλο, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του.

Προωθεί τον ποιοτικό ύπνο

Η ζάχαρη που περιέχεται στο μέλι αυξάνει το επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα, το οποίο στη συνέχεια απελευθερώνει σεροτονίνη. Η σεροτονίνη μετασχηματίζεται περαιτέρω στη μελατονίνη, μια ορμόνη που προάγει τον ποιοτικό ύπνο.

Καθαρίζει το πεπτικό σύστημα

Το μέλι είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, επομένως συνιστάται να τρώτε μια κουταλιά μέλι με άδειο στομάχι. Αυτό το απλό τελετουργικό βοηθά στην πρόληψη διαφόρων νόσων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα. Εκτός αυτού, ενώ περνά μέσα από το στομάχι, το μέλι καταστρέφει τα μικρόβια και θεραπεύει μικρές πληγές στη βλεννογόνο.

Καταπραΰνει τα νεύρα, ανακουφίζοντας πολλές ψυχολογικές διαταραχές

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ένα γεγονός είναι γεγονός. Το μέλι βοηθά στην απαλότητα των νεύρων και στην ανακούφιση από την κόπωση. 
Η γλυκόζη που περιέχεται στο μέλι είναι απαραίτητη για την εργασία των νευρώνων. Απορροφάται γρήγορα στο αίμα, γεγονός που προάγει τη χαλάρωση και την ανακούφιση των ψυχολογικών διαταραχών.

Μπόνους: Δοκιμάστε αυτό την ανάμειξη μέλι και σκόρδο

Όταν συνδυάζεται με μια άλλη φυσική θεραπεία με ισχυρές αντισηπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες - το σκόρδο - η δύναμη του μελιού θα αυξηθεί δέκα φορές. 
Το μέλι με το σκόρδο θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας κρατήσει καλή υγεία.

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω συστατικά:
3-4 κεφάλια σκόρδου
1 κούπα ακατέργαστο μέλι
ένα μικρό βάζο με ένα καπάκι

Ξεχωρίστε τις κεφαλές σκόρδου σε σκελίδες και καθαρίστε τα. Βάλτε τα στο βάζο και στη συνέχεια ρίξτε το μέλι πάνω τους. Αφαιρέστε τις φυσαλίδες εάν είναι απαραίτητο. Καλύψτε το βάζο με ένα καπάκι και αφήστε το να αναμειχθούν τα υλικά για λίγες μέρες. Πάρτε μια κουταλιά ημερησίως με άδειο στομάχι, και θα νιώσετε ενέργεια και υγιεινή όπως ποτέ πριν.


πηγη: beeculture.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου