28 Αυγ 2017



Νέες προσπάθειες για την εξάλειψη του Βαρρόα.

Η εταιρία Pollinator ανακοινώνει το 2017 Mite-A-Thon για να δοκιμάσει τις κυψέλες μέλισσαςΟι δοκιμές θα συγκεντρώσουν πληροφορίες από τους «επιστήμονες των πολιτών» στα επίπεδα Varroa Mite στις ΗΠΑ και τον Καναδά
Η Pollinator Partnership, ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο που αφιερώνεται στην υγεία όλων των επικονιαστών, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η ευκαιρία να συγκεντρωθούν στοιχεία για τις παρασιτώσεις των ακάρεων Varroa από τις 9 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2017. Το πρώτο ετήσιο Mite-A-Thon θα δοκιμάσει Οι μελισσοκομικές κυψέλες για τα επίπεδα των ακάρεων Varroa σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική λίγο πριν αρχίσουν να ξεχειμωνιάζουν και όλοι οι μελισσοκόμοι εμπορικοί, μεσαίοι και χομπίστες ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν για να δημιουργήσουν μια πλούσια διανομή δειγμάτων στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Θα χρησιμοποιηθεί ένα κοινό πρωτόκολλο μέτρησης και τα δεδομένα θα μεταφορτωθούν στο MiteCheck.
Το άκαρι Varroa εισήχθη στη Βόρεια Αμερική πριν από 30 χρόνια από την Ασία και είναι ένας από τους κορυφαίους παράγοντες άγχους στην υγεία των μελισσών στη Βόρεια Αμερική. Η παρουσία ακάρεων στις κυψέλες είναι ένας από τους κύριους δείκτες της υγείας της κυψέλης και το ποσοστό των μελισσών με ακάρεα παρέχει έναν τρόπο μέτρησης της σωρευτικής επίδρασης άλλων στρεσογόνων παραγόντων όπως τα παρασιτοκτόνα, η κακή διατροφή και οι ασθένειες. Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από Varroa ακάρεα καθιστούν την υπερδιαβροχή επιτυχία πιο πιθανή.
Ο James Sherman της εταιρίας Pollinator Partnership δήλωσε ότι το Mite-A-Thon «θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το επίπεδο των ακάρεων Varroa στις κυψέλες της Βόρειας Αμερικής και θα διδάξει επίσης συνεπείς και αποτελεσματικές μεθόδους μέτρησης του φορτίου των ακάρεων». Ο Sherman πρόσθεσε ότι " Θα διατεθούν για όσους το αναζητούν βάσει πληροφοριών και υλικού προβολής που αναπτύσσουν οι εταίροι που αναφέρονται παρακάτω. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες από 10.000 δειγματοληψίες. "
Ο Val Dolcini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Pollinator Partnership, ενθάρρυνε όλους τους μελισσοκόμους να συμμετάσχουν. "Καλωσορίζουμε τους μελισσοκόμους και τους επιστήμονες πολίτες, δοκιμάζοντας τις κυψέλες τους και αναφέροντας τα δεδομένα που βρίσκουν αυτή την εβδομάδα το Σεπτέμβριο. Χρειαζόμαστε συλλόγους και ενώσεις μελισσών για να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αυτή. "Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mite-A-Thon μπορούν να βρεθούν στη διεύθυνση www.pollinator.org/miteathon.
Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν το επίπεδο των ακάρεων που υπάρχουν στις κυψέλες τους χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο πρωτόκολλο χρησιμοποιώντας δύο κοινές μεθόδους αξιολόγησης (ροφήματα σε σκόνη ή πλύσιμο με αλκοόλ) και στη συνέχεια να μεταφορτώσουν τα δεδομένα τους (στο www.mitecheck.com), συμπεριλαμβανομένης της θέσης, του συνολικού αριθμού των κυψελών , Τον αριθμό των δοκιμασμένων κυψελών, τον τοπικό βιότοπο και τον αριθμό των ακάρεων Varroa που μετρήθηκαν από κάθε κυψέλη.
Το Mite-A-Thon υποστηρίζεται από την Εκστρατεία Προστασίας Pollinator Protection (NAPPC) της Βόρειας Αμερικής και την Εταιρεία Pollinator Partnership. Το NAPPC έχει πάνω από 160 οντότητες εταίρους από την κυβέρνηση, τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τις ΜΚΟ που συνεργάζονται σε όλη τη Βόρεια Αμερική για την υποστήριξη των επικονιαστών. Για σχεδόν 2 δεκαετίες, οι εταίροι του NAPPC έχουν δημιουργήσει πραγματικά και διαρκή προγράμματα που υποστηρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης και την πραγματική αλλαγή για τους επικονιαστές σε όλα τα τοπία.

πηγη: beeculture.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου